040 213 01 12

Verhoog het rendement van uw e-mailmarketing met de SOAP API van Copernica

Copernica beschikt over een zeer krachtige SOAP API. Hiermee  synchroniseert u razendsnel gegevens tussen Copernica en andere software. Zo blijft alle data die u nodig hebt voor een succesvolle marketingcampagnes continu up-to-date. De Copernica SOAP API is ook ideaal om verzendlijsten te synchroniseren met uw ERP of CRM, E-commerce te automatiseren en prospects en klanten te verleiden tot opvolgacties vanaf gepersonaliseerde webpagina’s.

Voor effectieve e-commerce is het noodzakelijk dat bedrijven, systemen en applicaties zonder ruis met elkaar kunnen communiceren. Onafhankelijk van besturingssysteem, programmeertaal en apparaat. Dankzij het computerprotocol Simple Object Access Protocol (SOAP) verloopt deze communicatie tussen verschillende componenten geruisloos. Een API (Application Programming Interface) stemt de communicatie tussen softwareprogramma’s naadloos op elkaar af.

Steeds meer bedrijven en websites ontwikkelen publieke open API's. Hiermee kan iedere ontwikkelaar aan de slag. Voorbeelden van op het web toegepaste API's zijn: Twitter, YouTube, Copernica, Google maps, flickr, LinkedIn en de betaaldiensten op webwinkels.

XML

Extensible Markup Language (XML) is een standaardformaat om data uit te wisselen tussen computers en systemen. XML is ontworpen om willekeurig gestructureerde gegevens in tekstformaat op te slaan. Met XML verspreidt u informatie die zowel mensen als computers kunnen lezen en begrijpen. Een heel bekende vorm van XML is Really Simple Syndication (RSS).

RSS

Really Simple Syndication (RSS) is een speciale toepassing van XML. Een browser kan eenvoudig XML data generen in RSS formaat en die kan vervolgens elders weer worden ingelezen als content.

XSLT

Extensible Stylesheet Language Transformations (XSLT) beschrijft hoe u een XML-document organiseert in een andere datastructuur. XSLT maakt het mogelijk om een XML-document, dit kan uit een eigen CMS zijn of van een andere bron, op te maken in de vormgeving van een e-mailtemplate in Copernica.