040 213 01 12

Wrkt jouw website?

Wij bouwen websites die wérken. Daarmee bedoel ik niet alleen dat ze altijd bereikbaar zijn. Dat onze websites goed functioneren vinden wij vanzelfsprekend. Wat ik bedoel is dat een website iets moet dóen voor de ondernemer erachter.

Voorbeeld

Een succesvolle praktijk voor acupunctuur kwam bij ons met een paar problemen. Er kwamen nauwelijks klanten via hun website. Twee: ondanks dat ze een fors budget aan SEO en SEA besteedden. En, probleem nummer drie: het was erg ingewikkeld om zelf de website bij te houden, ze moesten voor elke aanpassing iemand vragen. Dat werkt dus niet.

Daarom hebben we, om te beginnen, de website opnieuw gebouwd met behoud van de bestaande content en grotendeels hetzelfde design. Maar nu wel responsive en met een gebruiksvriendelijk content management systeem waarmee je zelf je website altijd up-to-date houdt.

Daarna hebben we de Adwords afgestemd op de daadwerkelijke content. Dat leverde direct veel hogere bezoekersaantallen op. Nu werd het tijd om de conversie te verbeteren. Wat wil je nou eigenlijk van al die bezoekers? Je wilt contact, dat - liefst op een ongedwongen wijze - leidt tot een afspraak.

Op de oude site konden bezoekers PDF-bestanden downloaden over klachten die met acupunctuur zijn te behandelen. Daarvan hebben we gezegd: “Gratis downloaden is prima, maar daar willen we voortaan wel iets voor terug. Namelijk een e-mailadres.”

In de nieuwe opzet kan de bezoeker de gewenste PDF(’s) downloaden nadat zijn/haar e-mailadres is ingevuld. Hiermee wordt een geautomatiseerde e-mailcampagne gestart en ontvangt deze persoon vier keer een e-mail met informatie over acupunctuur. We houden bij op welke e-mails wordt doorgeklikt, waardoor we de inhoud van de campagne kunnen afstemmen op de onderwerpen die goed scoren bij deze leads.

Meetbaar resultaat na zes maanden: één op de vijf downloadaanvragen levert een klant op. Één op de vijf! Voorheen was dat nul.

Dát is dus een website die werkt. Het is ook iets om over na te denken: Werkt jóuw website eigenlijk?

Nieuwe klanten via je website?

Neem contact op met Mathé Moons.